Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

Splošni pogoji spletne trgovine Gostilne Štravs so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Gostilne Štravs (v nadaljevanju tudi Darilni boni Gostilne Štravs) upravlja podjetje Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah, matična številka: 6352391000, davčna številka:xxxxxxxx, ki je tudi ponudnik darilnih bonov Gostilne Štravs.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Gostilne Štravs, pravice in obveznosti uporabnika ter trgovine in urejajo poslovni odnos med Palačinko, gostinstvo in storitve, d.o.o.  in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na sedežu podjetja Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah.

Dostopnost informacij

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:

–   podatke o podjetju Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  (ime in sedež podjetja, matično številko),
–   kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronsko pošto, telefon),
–   bistvene lastnosti Darilnih bonov, dostopnost produkta, ki je v ponudbi na spletnem mestu in naj bi bil dostopen v razumljivem roku,
–   pogoje dostave produktov (in način, kraj ter rok dostave),
–    cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke, stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti Darilnih bonov,
–   način plačila in dostave ali izpolnitve ter rok veljavnosti Darilnih bonov,
–   časovno veljavnost ponudbe,
–   rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. č členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
–  pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Naročilo

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelša   kupcu spletne prodaje Darilnih bonov Gostilne Štravs pred  nakupom omogoča izbor različnih vrednosti darilnih bonov. Vrednost darilnega bona označi kupec. Darilni boni imajo običajno vrednost 30,00 eur, 50,00 eur, 70 eur, 100 eur. Vrednost bona vključuje DDV. Darilni boni so prenosljivi in so unovčljivi za storitve in izdelke, ki jih ponuja Gostilna Štravs.

Kupec ob nakupu posreduje oz. vpiše naslednje podatke:   ime in priimek, elektronski naslov in   telefonsko številko.

Kupoprodajna pogodba med  Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  kupcem je v spletni trgovini Gostilne Štravs sklenjena v trenutku, ko   Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o. pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom Potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za  Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Gostilne Štravs.

Načini plačila in prevzem Darilnih bonov

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah omogoča naslednje načine plačila:

–  z gotovino ob prevzemu v Gostilni Štravs. Točno kupnino poravnate ob prevzemu naročenih Darilnih bonov Gostilne Štravs z gotovino ali kreditno/debetno kartico,
–  PayPal,
–   z nakazilom na račun Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah po ponudbi/predračunu.

Ko bo kupnina vidna na našem računu, vam v roku 1–3 dni pošljemo Darilne bone.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na sledeče podatke:

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o.
Rogaška cesta 021
3240 Šmarje pri Jelšah

IBAN: SI56 xxxxxxxxxx

V polju Koda namena lahko izberete OTHR.

Kupec izbere način prevzema naročenih darilnih bonov, in sicer preko e- naslova v obliki pdf, ali na sedežu prodajalca  Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah na podlagi predhodnega naročila. Prevzem darilnih bonov na sedežu prodajalca se lahko izvrši v času obratovanja Gostilne Štravs.

Izdaja računa

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  po dostavi naročenih Darilnih bonov pošlje kupcu tudi račun, in sicer v formatu pdf na elektronski naslov kupca. V primeru prevzema v Gostilni Štravs prejme kupec natisnjen račun za kupljene Darilne bone ob njihovem prevzemu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Potrdilo o nakupu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti, ne velja namesto darilnega bona in z njim kupec ne more uveljavljati plačane storitve. V Gostilni Štravs lahko kupec uveljavlja plačilo izključno z darilnim bonom.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah ne nosi odgovornosti, če kupec sam ne prevzame naročenih darilnih bonov prejetega v pdf obliki na e- naslov ali ga ne prevzame fizično na sedežu Gostilne Štravs in ne odgovarja, če kupec darilne bone izgubi,  uniči ali kako drugače onemogoči njegovo uporabo.

Veljavnost darilnih bonov je 1 (eno) leto od dne izdaje. Koriščenje bona je priporočljivo predhodno rezervirati na naslov info@ostilnastravs.com ali tel. št. +386 3 81 71 150.

Zamenjava darilnega bona za gotovino oziroma denar ni možna. Prav tako ni možno podaljšanje njegove veljavnosti, ali zamenjava v primeru izgube, uničenja ali poškodovanja. V teh primerih kupec tudi ni upravičen do nobenega povračila. Darilni bon je možno unovčiti samo v celoti in ga je mogoče uporabiti le enkrat.

Darilni bon je veljaven v okviru podatkov, ki so na njem zapisani:

identifikacijska številka

vrednost bona

datum izdaje bona

veljaven in unovčljiv

podpis  izdajatelja

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo produkt za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema produkta sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne šteti en dan po datumu prevzema produktov. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti prodajalca Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah   o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. (link)

 

»

Obrazec za uveljavitev pravice kupca do odstopa od pogodbe:

 

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah, info@gostilnastravs.com

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za nakup Darilnih bonov:

 

Naročeno dne:

Prejeto dne:

Ime in priimek kupca:

Naslov kupca:

Kraj, datum in podpis kupca

 

»

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila Darilnih bonov. Darilne bone je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun).

Stvarna napaka

Kupec, ki je pravilno obvestil  Palačinko, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  o napaki, ima pravico  zahtevati, da:

—  odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

–    blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali

–  vrne plačani znesek.

Kupec je upravičen uveljavljati  odgovornost za stvarne napake v rokih in skladno z določili veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov.

Kako se uveljavi stvarno napako?

V primeru stvarne napake nas kontaktirajte na info@gostilnastravs.com ali pokličite na +386 3 81 71 150.

 

Varnost

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri  Jelšah uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v Politiki zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Komunikacija

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  bo z uporabnikom stopila v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Ocene, mnenja in priporočila

Ocene, mnenja in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah omogoča, da mnenje napiše kateri koli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregleda.  Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakor koli žaljivi, neprimerni ali ki po njeni oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem spletne strani.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe svojega mnenja ali komentarja in dovoljuje Palačinki, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih ter  ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na Palačinko, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah. Prav tako ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršne koli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Politika zasebnosti

S tem spletnim mestom upravljamo podjetje Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah., +38638171150, info@gostilnastrav.com. Pravilnik o varstvu osebnih podatkov opisuje, kako zbiramo, opravljamo, prenašamo in razkrivamo z vami povezane podatke. Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakoni o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov, ki veljajo v Sloveniji in Evropskem gospodarskem prostoru.

Katere osebne podatke obdelujemo?

  • osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov),
  • podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša elektronska poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili),
  • podatki, ki jih potrebujemo za dostavo naročenih Darilnih bonov (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, telefonska številka, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Osebne podatke obdelujemo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja in povpraševanja,
  • za potrebe izvršitve naročila, ko v spletni trgovini naročite želene Darilne bone,
  • oglasnega obveščanja (pošiljanje elektronske pošte),
  • izvedba nagradnih iger, ki jih organizira Gostilna Štrav,
  • oglasno obveščanje na podlagi vam prilagojenih ponudb in sporočil, za oblikovanje in razvrščanje v uporabniške skupine, od katerih lahko vsaka prejema oglasno obveščanje z drugačno vsebino. Pri oblikovanju skupin spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje elektronskih poštnih sporočil) ter pogostnost preteklih nakupov,
  • za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti: izpolnjevanje davčnih, računovodskih in drugih pravnih obveznosti, uveljavljanje kakršnih koli pravnih zahtevkov in reševanje sporov,
  • občasno pozivanje k izpolnitvi ankete o zadovoljstvu,
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago),
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za izvedbo naročila, ki ste ga pri nas oddali ali ker ste od nas želeli ponudbo,
  • ob plačilu s plačilno oz. kreditno kartico obdelamo običajno količino podatkov, ki je nujno potrebna, da se izvede plačilna transakcija,
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za določen namen, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju skupin),
  • podatke, ki jih pridobimo z uporabo piškotkov, ki so nujni za delovanje posameznega spletnega mesta,
  • podatke, ki jih pridobimo z uporabo naprednejših piškotkov, za katere ste podali svojo privolitev,
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (primer bi lahko bil, ko vam pošljemo elektronsko pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi?

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oziroma do preklica te privolitve z vaše strani. Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje. Podatke, ki so potrebni za obdelavo vašega naročila pri nas, hranimo še 5 let od izpolnitve naročila. Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, vam ne moremo dostaviti vaših naročenih Darilnih bonov in izdati računa. Kateri podatki so taki, da njihovo ne posredovanje pomeni nezmožnost dostave naročenih Darilnih bonov in izdaje računa, vam bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • računovodski servis,
  • vzdrževalci IT-sistemov,
  • ponudnik plačilnega sistema PayPal,
  • ponudniki storitev trženja,
  • ponudniki pošiljanja elektronskih poštnih sporočil.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka iz njihove pristojnosti.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki in kako lahko prekličete privolitev za obdelavo?

Glede osebnih podatkov lahko od nas kadar koli zahtevate:

  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke,
  • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem skupin ter razloge zanj kot tudi pomen in kaj taka obdelava pomeni za vas,
  • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki),
  • popravek netočnih osebnih podatkov,
  • omejitev obdelave, kadar:
  • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov,
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali,
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega oglaševanja, vključno z oblikovanjem skupin,
  • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Če ne želite več biti obveščeni o storitvah in izdelkih , ki jih trži pod Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  nam to sporočite na naš naslov ali elektronski naslov:  info@gostilnastravs.com. Prav tako na ta naslov sporočite svoja vprašanja, pomisleke in zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati. Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 

Pritožbe in spori

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem  lahko poveže telefonsko na številko +386 5 81 71 150 ali po elektronski pošti na inf@gostilnastravs.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si  Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o., Rogaška cesta 021, 3240 Šmarje pri Jelšah prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Skladno s 3. odst. 32. čl. Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov izjavlja, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje, ki bi nastali v postopkih spletne prodaje po teh splošnih pogojih.

Želimo vam obilo dobrega počutja v Gostilni Štravs.

Osebna izkaznica:

Palačinka, gostinstvo in storitve, d.o.o.

Rogaška cesta 021

3240 Šmarje pri Jelšah

Davčna številka: xxxxxxxx

Kontaktna oseba:

Aleksander Štravs

Telefon: +386 3 81 71 150

e-mail: info@gostilnastravs.com

 

Pogoji veljajo od 26.1.2019